Expositie: Amerika in je broekzak

Rogier Klomp
vr 1 nov ’24 20:00 - vr 15 nov ’24 20:00
Expositie voor Let's talk about US & us
vr 1 nov ’24
-
vr 15 nov ’24
Vanaf 20:00

Van 1 t/m 15 november zie je de expositie Amerika in je broekzak van visual storyteller Rogier Klomp in het Theatercafé speciaal voor het festival Let's talk about US & us. 

Heb je vandaag al door Instagram gescrold op je telefoon? Google Maps gebruikt? Video’s bekeken op YouTube …of PornHub? Een WhatsApp-berichtje gestuurd of een serie gebinged op Netflix? Dit zijn allemaal Amerikaanse apps, en hun verdienmodel is het beïnvloeden van jouw brein. Met precies gedoseerde dopamine-shotjes weten ze jouw aandacht vast te houden …en voor je het weet, zit je te doomscrollen op de wc. De invloed vanuit Amerika op ons doen en denken zit letterlijk in je broekzak.

In een gigantische mindmap ontrafelt Rogier Klomp de complexe wereld van Amerikaanse technologie. Tegelijkertijd legt hij connecties met zijn eerdere video's en documentaire-animaties. Deze installatie nodigt je uit om met kritische blik naar onze digitale wereld te kijken en je bewust te worden van het world wide web van invloeden.

Rogier Klomp is een visual storyteller, hij vertelt verhalen in verschillende media. Zijn werk was te zien in het Stedelijk Museum Amsterdam, MU Hybrid Art House, VPRO Tegenlicht en op internationale filmfestivals van São Paulo tot Beirut.

  • Gratis te bezoeken, geopend tijdens voorstellingen. 

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer