Jaap Scheeren

Waste me

Maas Theater en Dans | Cecilia Moisio Company
wo 26 mrt ’25 20:30 - 21:35
Confrontatie met de harde werkelijkheid
wo 26 mrt ’25
20:30 - 21:35

Welkom aan de achterkant van de wegwerpmaatschappij. Uit een grote afvalberg kruipen vijf performers tevoorschijn. Ze gooien spullen, afval en elkaar weg. Ze worden spullen, de spullen zijn hun leven.

Fabrieksmatige bewegingen en kuddegedrag wisselen elkaar af. Is het Utopia of zijn ze in de hel beland? Ze wachten op iets, een verlossing, een nieuwe wereld. Kunnen ze zich uit deze zelfgemaakte gevangenis bevrijden?

Waste Me is een dansperformance, een mix van dans, theater, trash art en livemuziek van choreograaf en theatermaker Cecilia Moisio. En een stevig commentaar op de uit de hand gelopen consumptiemaatschappij. Een ferm pleidooi voor consuminderen. Een kritische blik op hoe consumentisme onze psyché en gedrag veranderd heeft en wat dit betekent voor onze eigenwaarde en de waardering van anderen om ons heen.  

Moisio confronteert je met de harde werkelijkheid, maar neemt je ook mee naar de wereld waar mensen waardevoller zijn dan spullen, waar geluk belangrijker is dan bezit. Naar het echte Utopia… Het decorbeeld is de exacte hoeveelheid afval die een Europeaan weggooit in een jaar. 

Credits

Concept, regie, choreografie Cecilia Moisio Met Yulia Kalinchenko, Serano Pinas, Bianca Casaburi, Katarzyna Sitarz Live muziek Marlon Penn

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer