Spill the tea

Buysse & Joosten | Via Rudolphi Producties
do 13 mrt ’25 20:30
Horror-soap over roddelcultuur in een kapsalon
do 13 mrt ’25
20:30

Tussen de verffolies, krullers en tondeuses ontmoeten drie vrouwen elkaar. De één voor haar maandelijkse permanentje, de ander voor een messy beach wave glowing highlight blow out look. Ze klampen zich krampachtig vast aan het enige dat hen dichter bij elkaar brengt: de Roddel.

Hoe makkelijk oordelen we over iemand die we niet kennen? Hoe ver reikt onze empathie? Spill the tea is een horror-soap over de roddelcultuur in een kapsalon. Met het hoofd onder de droogkap en de ogen op ons spiegelbeeld worden we geconfronteerd met onze onvermijdelijke hypocrisie en oneindige nieuwsgierigheid. Humoristisch en haarscherp maken Emma Buysse en Luna Joosten onze drang ergens bij te horen zichtbaar en voelbaar.

De pers over Buysse & Joosten
“Joosten & Buysse ontwikkelen zich steeds meer als de vrouwelijke evenknieën van Hulst & Tarenskeen – scherpe chroniqueurs van hun tijdsgeest en generatie met een voorkeur voor snappy dialogen en hoofdpersonages die uitblinken in hyperbewustzijn.” (Theaterkrant)

  • Excl. consumptie
Onderdeel van

Over Buysse & Joosten 

Emma Buysse en Luna Joosten studeerden in 2021 af aan de Toneelacademie Maastricht, respectievelijk aan de acteurs- en regieopleiding. Ze vinden elkaar in hun nuchtere kijk op de wereld en voorliefde voor absurdisme. Buysse & Joosten schrijven samen nieuw repertoire voor generatiegenoten. Vanuit de blik van twee vrouwelijke twintigers verhouden ze zich telkens tot de vraag: ‘Hoe ben ik een goed jong mens in de huidige tijd?’ In hun scherpe en snappy teksten worden grootse thema’s licht en herkenbaar.
Emma is werkzaam als acteur en sinds de zomer van 2022 onderdeel van het vaste acteursensemble van Het Nationale Theater. Daarnaast speelt ze ook in verschillende tv-series, waaronder PATTY, te zien op Videoland. Luna is werkzaam als regisseur, theatermaker en toneelschrijver. Ze maakte voorstellingen voor Karavaan, Podium Bloos en Boslab en was regieassistent bij de Warme Winkel en HNT-Jong. Daarnaast is ze onderdeel van makerscollectief Schwung.

 

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer