Unease

Jelena Kostić
stroom
wo 13 nov ’24 20:30
wo 13 nov ’24
20:30

Wanneer we geconfronteerd worden met ongemak of zelfs gevaar, hebben we de neiging te vechten, vluchten of bevriezen. Maar wat gebeurt er als we weerstand bieden aan deze impulsen? Als we het ongemak durven omarmen?

 

 

In haar nieuwste dansvoorstelling Unease verkent choreograaf Jelena Kostić verschillende vormen van menselijk ongemak: fysiek, mentaal en sociaal. Hierbij gebruikt ze de mogelijkheden van de theaterruimte optimaal: het publiek kan de voorstelling vanaf de tribune beleven of midden tussen de dansers plaatsnemen. Unease is een intieme, meeslepende en doordachte ervaring met invloeden van psychologische thrillers.

Choreograaf Jelena Kostić staat bekend om haar visueel en fysiek krachtige stijl, waarmee ze diep graaft naar de moed en feilbaarheid van de mens. Met elke beweging die ze creëert, bevraagt ze onze opvattingen over succes, geluk en angst. In Unease laat ze haar bezoekers verplaatsen in de ruimte(s) terwijl ze met haar dansers onder hun huid zal proberen te komen. Een intieme, meeslepende en doordachte ervaring met invloeden van psychologische thrillers. 

  • De voorstelling start stipt om 20.30 uur in de foyer van het theater en begeeft zich later naar de Philipszaal

Credits

Concept & Choreografie Jelena Kostić Dansers Blazej Jasinski, Noëmi Wagner, Tijmen Teunissen

STROOM

Voor mensen die wat te vertellen hebben. Voor makers die wat te vertellen hebben.

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer