Boekestijn en De Wijk omarmen de ondergang

Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk
Let’s talk about US & us
ma 11 nov ’24 20:00
De Geopolitieke Eindejaarsshow 2024
ma 11 nov ’24
20:00

Na het succes van vorig seizoen sluiten Rob de Wijk en Arend Jan Boekestijn ook dit jaar af in het theater. In De Geopolitieke Eindejaarsshow nemen Rob en Arend Jan het publiek mee op een reis door het afgelopen jaar, leren ze van de geschiedenis en werpen ze een blik op de toekomst.  

De tijd van westerse wereldheerschappij is voorbij. Dat is natuurlijk jammer, maar de grootste problemen ontstaan juist door ons verzet tegen het onvermijdelijke machtsverval. Populistische leiders beloven de terugkeer naar een denkbeeldig verleden, en als we niet uitkijken, leiden de spanningen met China tot een nieuwe wereldoorlog.

Boekestijn en De Wijk omarmen daarom de aftakeling en onderzoeken hoe we ons verval een beetje ordelijk kunnen managen. Hoe gingen eerdere wereldrijken ten onder? En wat kunnen we leren van de toen gemaakte fouten? Misschien kan het Westen zo toch het hoofd boven water houden en uitzien naar een prettige ouwe dag.

De situatie is hopeloos, maar niet ernstig in de nieuwe eindejaarsshow van Boekestijn en De Wijk. Kom ook en werp samen met Rob en Arend Jan een opgeruimde blik in de afgrond. 

Over Rob de Wijk en Arend Jan Boekestijn
Rob de Wijk is hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Leiden, oprichter van het HCSS en auteur van onder meer De Slag om Europa. Arend Jan Boekestijn is als historicus o.a. verbonden aan de Universiteit Utrecht en oud-Kamerlid. Hugo Reitsma is presentator en verslaggever bij BNR Nieuwsradio. 

Credits

Met Arend Jan Boekestijn, Rob de Wijk en Hugo Reitsma Regie Peter de Baan Producent BNR i.s.m. Corti Media Live

Let's talk about US & us

Theaterfestival in november 2024

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer