Bart Grietens

Brokkejok

Het Filiaal theatermakers & coupdeboule
zo 27 apr ’25 15:00
Een speels-filosofische voorstelling met muziek
zo 27 apr ’25
15:00 - 15:45

Leugens maken brokken. Dat wordt gezegd. Fantaseren is ook een beetje liegen, je verzint allerlei dingen die niet écht zijn, niet 'waar' zijn, niet bestaan. Fantaseren mag altijd. Maar wanneer ben je dan een jokkebrok? Met deze vraag gaat coupdeboule aan de haal.

In een simpele en vindingrijke vormgeving ontvouwen en ontpoppen zich steeds meer vormen en kleuren. Met het decor wordt ook de muziek steeds gekker, wilder en daarmee vrolijker. Tot het speellokaal een wereld wordt vol brokken fantasie, in alle soorten en maten.  De muziek is (in samenwerking met het Koninklijk Conservatorium Den Haag) gecomponeerd door Delara Navaey.

De pers over Brokkejok
"Brokkejok is een intiem theateravontuur dat tussen het begin en het einde, of tussen het einde en het begin, of tussen twee eindes of twee beginnen, voortdurend blijft verrassen." (Theaterkrant)
"Eileen Graham en Katelijne Beukema leggen in hun zeer alerte, fysieke spel een ontwapenend gevoel voor humor aan de dag. Grahams publieksbegeleider is bloedirritant, maar toch voel je sympathie voor haar zichtbare geploeter." (Theaterkrant)

  • Excl. consumptie

Over de makers

coupdeboule bestaat uit theatermakers Eileen Graham en Katelijne Beukema. Vanuit fantasie zoekt coupdeboule naar antwoorden op moeilijke kwesties zoals in dit geval wat echt is en wat niet. Ze maken speels-filosofische voorstellingen met als doel de fantasie van het publiek, ongeacht leeftijd, actief te prikkelen. Het werk van coupdeboule is kleurrijk en fysiek.

Het Filiaal theatermakers is het Utrechts jeugdtheatergezelschap. Ons gezelschap geeft ruimte aan verbeelding, zodat je meer ziet dan alleen je eigen werkelijkheid. We laten niet alleen zien wàt we maken, maar ook hoe we het maken. Die transparantie prikkelt de verbeeldingskracht. Dat doen we interdisciplinair met spel, (live)muziek en zang, poppen, objecten en (live video) beeld.  Het Filiaal Theatermakers reist nationaal en internationaal, van Groningen tot Goes en van Sydney tot Shanghai.

 

Credits

concept en spel Eileen Graham, Katelijne Beukema compositie Delara Navaey (ism conservatorium Den Haag) decor en kostuums Calle de Hoog eindregie Elias De Bruyne fotografie Bart Grietens artistieke begeleiding Monique Corvers

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer