Scala Photography

Vrijdag Doemsdag

Remko Vrijdag
TRY-OUT EN PREMIÈRE
wo 18 dec ’24 - zo 5 jan ’25
Gruwelen met een zachte G
wo 18 dec ’24
-
zo 5 jan ’25

Een bijzondere samenwerking tussen Remko Vrijdag en het Parktheater. De cabaretier en acteur Remko Vrijdag, geboren te Waalre, getogen te Eindhoven, gaat met zijn allereerste solo in première in het Parktheater. Hij speelt maar liefst dertien keer zijn voorstelling Vrijdag Doemsdag.

Vanuit de zeer nabije toekomst doet Vrijdag verslag van de wereld na de grote kladderadatsch. De mensheid is geheel uitgestorven, het Evoluon doemt als een scheefgezakte ufo op uit het puin. Remko Vrijdag is op de een of andere manier de enige overlevende. Hoe leuk is dat? Mwoah, wisselt nogal, weet hij inmiddels uit eigen ervaring. Je kunt een balletje trappen op de middenstip van het Philipsstadion, maar zonder toeschouwers dus want die zijn allemaal… nouja. Aan de andere kant: hoe solo wil je het hebben? Vanuit zijn gebarricadeerde homebase in de Philipszaal schetst onze Stratumse held-tegen-wil-en-dank als enige ooggetuige een beeld van Lampegat na de apocalyps.

Vrijdag Doemsdag is een post-apocalyptische tragikomedie in de gezelligste tijd van het jaar, een dystopische one man show voor volwassenen die tegen het donker kunnen. Met smakelijk genoegen vertelt, grapt en zingt Vrijdag over hoe we het met z’n allen zo ver hebben laten komen.

  • Try-out op 18 december, première op 19 december

Over Remko Vrijdag
Je kunt Remko Vrijdag o.a. kennen van De Vliegende Panters, zijn programma's met Martine Sandifort en als Willy Wonka in de musical Charlie and the Chocolate Factory. Voor zijn rol als Willy Wonka in de musical Charlie and the Chocolate Factory werd hij genomineerd voor een Musical Award. Oh ja - hij was ook nog Mark Rutte.

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer