HOST GISÈLE
Onze hosts kijken ernaar uit je te mogen ontmoeten tijdens een van de STROOM voorstellingen. Het gaat een seizoen worden vol inspirerende gesprekken met mooie mensen over actuele onderwerpen die ertoe doen. Voordat zij kennis gaan maken met jou, vertellen zij graag iets over zichzelf.
Graag stellen we Gisèle Mambre aan je voor:
Vertel ons: wie ben je en waarom ga jij met plezier naar je werk? Ik ben Gisèle Mambre, 53 jaar en woon sinds 2009 in Eindhoven met mijn vriend, op loopafstand van enkele voor mij belangrijke cultuurhuizen: het stadhuis, Pand P, het Van Abbe én het Parktheater. Ik promoot en praat graag over cultuur en schrijf teksten voor mezelf en in opdracht. Een tekst die heel veel voor me betekent, is de Tula-monoloog die ik in opdracht van de culturele manifestatie Theater voor Keti Koti heb geschreven. Voorafgaand voorstellingen die op 30 juni en/of 1 juli in het teken staan van de afschaffing van de Trans-Atlantische slavernij, wordt die tekst voorgedragen. Als moment van verbinding en om stil te staan bij de strijd die Tula, de vrijheidsstrijder van Curaçao, heeft geleverd. Als ik dan terugkrijg van toehoorders dat de tekst tot nadenken stemt, is dat een bevestiging van mijn intentie. Naast cultuurmarketeer en verhalenverteller ben ik ook raadslid; mijn inzet is om Eindhoven inclusief, eerlijk en duurzaam te maken/houden.
Wat zijn jouw grootste drijfveren? Streven naar rechtvaardigheid en gelijkheid is mijn belangrijkste drijfveer, in alles wat ik doe. Ik doe dat door onder andere de verhalen te vertellen die anders onderbelicht blijven. Van mensen die anders geen podium krijgen. Ervan overtuigd dat dat de verhalen zijn die ons samenbrengen. Als dit lukt, ben ik gelukkig.
Deze beweging genereert energie en dat geven we graag door aan anderen. Met deze #doorSTROOM kunnen we de wereld elke dag een beetje mooier maken! Welke inspiratie vind jij belangrijk te delen met anderen? Dat #representationmatters! En dat er geen gemiddeld bestaat. Feit dat we allemaal verschillend zijn, geeft die extra saus aan de samenleving. Verschil moeten we vieren, is gezond en is gewoon ok. Ik heb op mijn onderarm een tatoeage van het Ghanese Adinkra symbool voor verenigd zijn in diversiteit; elke dag weer onderken ik de verschillen en zoek daarin naar wat verbindt.
Hoe belangrijk vind jij dat mensen onderdeel moeten worden van deze #doorSTROOM? Heel belangrijk! Kunst werkt absoluut verbindend en stuwt voort. Hoe meer mensen zich laten energizen hoe sneller we bij die mooiere wereld komen.
Welke STROOM MeetUp is jou het meeste bijgebleven en waarom? Twee gesprekken: Het gesprek met choreograaf, theatermaker en artistiek directeur van Theater Rotterdam, Alida Dors na afloop van de onderzoekende dansvoorstelling Primisi. Omdat ze hele rake dingen zei over het belang van meerstemmigheid en ruimte maken binnen de kunsten voor niet-Westerse tradities. Open up! En het gesprek met Anne-Fay na de voorstelling Anne-Fay’s Reaspora. Omdat het een emotioneel gesprek was (na een emotievolle voorstelling over de zoektocht naar haar roots). Tussen ons tweeën maar vooral ook met het publiek. Het gevoel van (h)erkenning was groots.
De MeetUp geeft de gelegenheid voor mooie ontmoetingen en echte gesprekken. Welk persoon zou jij graag nog ooit willen ontmoeten? De volgende persoon met een (voor mij) nog onbekend verhaal dat nodig verteld moet worden.
Wat is je geheim voor een goed, verdiepend gesprek? Heel goed voorbereiden door filmpjes en eerdere interviews te kijken, goed inlezen op het verhaal, heel veel slimme vragen verzinnen van tevoren, en vervolgens die allemaal niet gebruiken omdat ik me tijdens de voorstelling compleet nieuwe dingen afvraag. En meestal brengt mij dat tot de knaller openingsvraag.
MEET GISÈLE
Je kunt Gisèle ontmoeten tijdens de MeetUp van deze voorstellingen:
(of bekijk hier de volledige agenda met alle STROOM voorstellingen)
STROOM
Een nieuwe STROOMing is ontstaan. Het Parktheater is namelijk altijd in beweging, voor jou en met jou. Beweging genereert energie en dat geven we door in de voorstellingen van STROOM. Een nieuwe stroming voor mensen boordevol ideeën, kritische blik en nieuwsgierige aard. Bij STROOM zijn jij en ik onderdeel van het verhaal.
Na de voorstelling kun je in gesprek met de maker tijdens de MeetUp. Wie geef jij inspiratie? Wat zet jij in beweging? Geef de energie door. Word onderdeel van de #doorSTROOM.
STROOM voorstellingen zijn er in de genres theater, dans en jeugdtheater. Je bezoekt een STROOM avond voor de vaste lage prijs van € 15,00 (jeugdvoorstellingen € 12,50).