Wat Alz? – een andere benadering van mensen met dementie

Dr. Kasper Bormans
za 21 sep ’24 16:00
Over de kern van communicatie, de kracht van dromen en het wonder van relaties
za 21 sep ’24
16:00

In het kader van Wereld Alzheimer dag/de dag van de dementie in Parktheater Eindhoven zal Dr. Kasper Bormans een lezing geven Wat Alz?  – een andere benadering van mensen met dementie

Ontdek een unieke ervaring in de wereld van Wat Alz? - een boeiende verkenning die zich richt op innovatieve communicatie, waarbij emotie, zintuiglijke stimuli en het onbewuste centraal staan. Laat je inspireren door een frisse combinatie van reclametechnieken en inzichten in het omgaan met dementie. Hoe activeer je mensen, zelfs in situaties waarin toegang tot hen bemoeilijkt lijkt?

Wat ‘alz’ we verontwaardiging omzetten in verwondering, de medemens zien als medicijn, leren schommelen op het ritme van de ander en de wetenschap prioritair ten dienste stellen van de samenleving? Met kennis, vrolijkheid, verbeelding en inlevingsvermogen kunnen we oude en nieuwe inzichten inzetten voor het goede, van schaduwslachtoffers krachtige hulpbronnen maken en de oevers van generaties verbinden. De meeste mensen zijn de moeite waard.

Aangezien dementie een groeiend probleem is voor de toekomst, is het van cruciaal belang om te begrijpen hoe we alle betrokken partijen, van zorgverleners tot mantelzorgers en familieleden, beter kunnen ondersteunen en verbinden.

Dr. Kasper Bormans is een bekende expert op het gebied van dementie. Zijn inzichten en praktische tips t.a.v. empathische benadering bij dementie zijn gebaseerd op jaren onderzoek. 

Alzheimer Nederland is deze dag bij alle activiteiten betrokken. 

Dr. Kasper Bormans (1987) promoveerde in 2020 bij de bekende psychiater Dirk De Wachter (KULeuven) over communicatietechnieken en het verhogen van levenskwaliteit bij dementie. Kasper is een 'gewetenschapper' en stelt kennis en wetenschap ten dienste van de samenleving. Hij is auteur van boeken als Wat Alz en Tijd maken voor mensen met dementie, bedenker van Het Spel van de Verbeelding en uitvinder van de methodiek rond geheugenpaleizen met de mobiele applicatie MemoryHome. Kasper is een veelgevraagd spreker, brak met verschillende media-optredens een lans voor genuanceerde beeldvorming over dementie en deelde zijn onderzoek op de grootste Alzheimercongressen ter wereld (Alzheimer’s Disease International, Alzheimer Europe en Alzheimer’s Association International Conference).

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer