Karma

Rayen Panday
Sat 8 Feb ’25 20:00
De nieuwe show van Rayen Panday zit vol verhalen, comedy en actualiteit
Sat 8 Feb ’25
20:00

Je verdiende loon krijgen is iets wat we altijd bij een ander gebruiken, maar vrijwel nooit bij onszelf. Karma kennen we toe aan ‘het universum’ terwijl we zelf beslissen waar en wanneer het moet gebeuren. En vooral bij wie.

Karma is van oorsprong een principe dat verwijst naar het verrichten van daden, maar niet de gevolgen daarvan. Het betekent letterlijk ‘handeling' en kent geen goed of kwaad. Maar goed, laten we ons voor nu maar richten op de voorstelling. Karma is de nieuwe show van Rayen Panday en zit vol verhalen, comedy, actualiteit en muziek. Geen dans. Waarschijnlijk geen dans. Dat hangt toch wel een beetje van je karma af.

Karma is door Het Nederlands Theaterfestival genomineerd tot de meest indrukwekkende voorstellingen van het afgelopen theaterseizoen. Uit het juryrapport: ‘De opvallend persoonlijke voorstelling Karma markeert een grote stap in het kunstenaarschap van Rayen Panday. Zijn eigen dilemma’s smeedt hij om tot een universeel portret van de feilbare mens die met zichzelf in het reine probeert te komen. Panday laat zijn toeschouwers met plezier in hun morele verwarring rondzwemmen.’

Over Rayen Panday

Rayen Panday (Zaandam, 1983) deed in 2008, tijdens zijn rechtenstudie, mee aan een open podium voor stand-up comedy. In datzelfde jaar wint hij in de finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival de Persoonlijkheidsprijs. In 2010 begint Rayen aan zijn eerste avondvullende cabaretprogramma te werken en in februari 2023 heeft hij zijn zesde voorstelling Focus afgerond. Rayen is al jaren onderdeel van Comedytrain en heeft sinds 2020 een wekelijkse podcast vanuit Toomler met comedian Stefan Pop. In verschillende tv-programma’s is Rayen een graag geziene gast zo was hij te zien in; The Roast, Weet ik veel, Ik Hou van Holland en LOL seizoen 1 en 2. In december ’23 was hij een van de comedians bij Lubach’s Avondshow Stand-ups. 

Credits

Tekst en spel Rayen Panday Regie (postuum) Wimie Wilhelm Regie advies Martijn Bouwman, Peter Heerschop, Eveline Mol

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer